Απανεμιά Δωμάτια
Κορώπη / Άφησσος
Πήλιο

Τηλ: ( + 30 ) 24230 22689
Κιν: ( + 30 ) 6974 428084

MHTE:
0726Κ112Κ01792-0

Πήλιο Διακοπές

Ολόγυρα στο Πήλιο βρίσκονται διάσπαρτα πανέμορφα χωριά και γραφικοί οικισμοί, που συμπληρώνουν τα πανέμορφα τοπία του. Από μεγάλα ορεινά χωριά, όπως η Τσαγκαράδα και η Πορταριά, σε μικρούς οικισμούς όπως το Μικρό και ο Πλατανιάς, κάθε χωριό και οικισμός έχει την δική του ξεχωριστή ομορφιά και μαγεία.

Τα χωριά Κορώπη και Άφησσος βρίσκονται και τα δύο στα παράλια που βρέχει ο Παγασητικός κόλπος και είναι χωριά που συγκεντρώνουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, όλο τον χρόνο.

Apanemia Rooms - Koropi Pelion Greece

Στο Πήλιο θα βρείτε πολλές και πανέμορφες παραλίες, μία από τις πιο όμορφες και η μεγαλύτερη είναι η παραλία της Μπούφας, που βρίσκεται εδώ στην γραφική Κορώπη.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, η παραλία γεμίζει με παραθεριστές που έρχονται εδώ για να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα, αλλά και το φιλόξενο περιβάλλον της Κορώπης. Στην Άφησσο και την Κορώπη θα βρείτε πολλά εστιατόρια και ταβέρνες που σερβίρουν τοπικές παραδοσιακές γεύσεις και φρέσκο ψάρι, αλλά και cafe bars, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ η το ποτό σας, θαυμάζοντας την πανέμορφη θέα που προσφέρει ο Παγασητικός σε συνδυασμό με το Πηλιορείτικό τοπίο.

Η Άφησσος απέχει από τον Βόλο 25 χμ και είναι χωριό, που χτισμένο αμφιθεατρικά ανάμεσα σε μεγάλους ελαιώνες, προσφέρει υπέροχη θέα στον Παγασητικό. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες έκαναν στάση εδώ για να προμηθευτούν νερό, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για την μακρινή Κολχίδα.

Afissos - Pelion Greece

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, πραγματοποιούνται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, με την επωνυμία "Αργοναυτικά" προς τιμή του Ιάσονα και της Αργοναυτικής εκστρατείας, όπου όλοι είναι καλεσμένοι να διασκεδάσουν και να απολαύσουν ενδιαφέρουσες στιγμές.

Η Κορώπη απέχει από τον Βόλο 21 χμ. και προσφέρει στους επισκέπτες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Το καταπράσινο τοπίο της φτάνει μέχρι τα γαλάζια νερά της παραλίας. Κοντά στον κεντρικό δρόμο, στην θέση Ράμνος θα βρείτε τον αρχαίο ναό του Κορωπαίου Απόλλωνα. Επίσης πολύ κοντά βρίσκεται ο οικισμός Παλαιόπυργος, όπου ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη της Κορώπης.

Ταξιδεύοντας στο Πήλιο, θα συναντήσετε πολλά αξιοθέατα, θα επισκεφτείτε παλιές εκκλησίες και μοναστήρια, μουσεία αρχαιολογικού αλλά παραδοσιακού χαρακτήρα, εντυπωσιακά παραδοσιακά αρχοντικά αλλά και μοναδικά τοπία, που δεν υπάρχουν αλλού στην Ελλάδα. Θα γνωρίσετε χωριά γραφικά όπως η Κορώπη και θα σας κατακτήσει το ζεστό χαμόγελο και η φιλοξενία των κατοίκων.

Για τις ανάγκες διαμονής στο Πήλιο, τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Απανεμιά, σας προσφέρουν ότι ζητάτε και διαθέτουν δωμάτια με ποιότητα, άνεση και φιλοξενία όλο τον χρόνο.